(Inside me, it was...)

30.12.2016

Mitä ETYJ tarkoittaa? (Kirjeenvaihtoa Kanervan kaa)

to:ilkka.kanerva@eduskunta.fi
bcc:Nina Leinonen
date:29 December 2016 at 23:41
subject:ETYJin tarkkailijat Donbasin alueella

Hyvä kansanedustaja Kaverva:

Mitä sanotte Nina Leinosen teoksessa Silminnäkijät esittämään väitteeseen, jonka mukaan ETYJin tarkkailijaryhmän venäläiset jäsenet ilmoittavat rintamakäyntinsä jälkeen Ukrainan armeijan asemat Venäjälle - joka puolestaan iskee mainittuihin asemiin heti tiedon saatuaan?

Onko asiaa tutkittu? Jollei, pitäisikö tutkia, pikimmiten?

Miksi tarkkailijaryhmiin ylipäänsä otetaan venäläisiä mukaan? Eivät venäläiset ole ulkopuolisia tarkkailijoita - maa käy sotaa Ukrainaa vastaan!

Ihmisiä kuolee tämän hyvin erikoisen järjestelyn seurauksena. Mielestäni Te olette ETYJin puheenjohtajana siitä viime kädessä vastuussa.

Ystävällisin terveisin

Matti Paasio


from:Välivaara Maija maija.valivaara@eduskunta.fi
to:Matti Paasio
cc:Kanerva Ilkka <Ilkka.Kanerva@eduskunta.fi>
date:30 December 2016 at 10:51
subject:VS: ETYJin tarkkailijat Donbasin alueella

Hyvä Matti,

Kiitos viestistänne. Kriisi Ukrainassa ja sen ympärillä jatkuu tulehtuneena. Tämä huolestuttaa minua paljon. Etyjillä on merkittävä rooli kriisin ratkaisupyrkimysten tukemisessa.

Mainitsemanne Etyjin tarkkailumissio Ukrainassa (SMM) toimii läpinäkyvyyden ja puolueettomuuden periaatteita noudattaen. On hienoa, että kaikki Etyjin osallistujavaltiot olivat yksimielisesti mission perustamisen puolella ja, että äärimmäisen tärkeää työtä kentällä tekevä missio saatiin mobilisoitua varsin nopeasti tilanteen eskaloituessa v. 2014.

Etyjissä kaikki sen 57 osallistuvaa maata ovat tasavertaisessa asemassa ja järjestön toiminta pohjautuu yhteistyöhön. Inklusiivisuus on yksi järjestön tärkeimpiä arvoja, mikä heijastuu luonnollisesti sen missioiden toiminnassa. Kuten kaikki Etyjin missiot, myös SMM on avoinna kaikkien osallistuvien maiden asiantuntijoille, eikä näin ollen ole mahdollista lähteä sulkemaan ketään toiminnasta pois.

Tämän mission pääasiallisena tehtävänä on monitoroida alueen turvallisuustilanteen kehitystä ja raportoida havaituista faktoista. Monitoroijat, venäläiset muiden kansallisuuksien ohessa, operoivat eri maiden edustajista muodostetuissa pienryhmissä ja monitoroijien toiminnalle on asetettu selvät säännöt ja protokolla, jo heidän turvallisuutensa takaamisen vuoksi. Kerätty tieto on julkista ja raportteja julkaistaan päivittäin mm. Etyjin verkkosivuilla.

On myös tärkeää korostaa, että mission toiminta kontribuoi luottamuksen lisäämiseen, sillä missio tarjoaa puolueetonta tietoa Minskin sopimuksien toimeenpanoon liittyen raportoimalla mm. tulitaukorikkomuksista.

Mikäli haluatte lisätietoja mission toimintaan liittyen, Suomen Etyj-edustusto Wienissä voinee auttaa.

Hyvää alkavaa vuotta!

Kansanedustaja Ilkka Kanerva

puolesta

Ms. Maija VÄLIVAARA
Special Advisor
FI-00102 Parliament of Finland | International Departmentfrom:Matti Paasio 
to:ilkka.kanerva@eduskunta.fi
date:14 January 2017 at 13:07
subject:Russian members of OSCE in Donbas are GRU or FSB officers – Ukrainian Major General - Uaposition. Focus on Ukraine


Hyvä kansanedustaja Kanerva!

Aiempaan kirjeenvaihtoomme viitaten rohkenen jakaa kanssanne seuraavan artikkelin.

Ystävällisin terveisin

Matti PaasioLehtikuva - sivulta
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kanerva-paljasti-tulevan-tehtavansa-kun-toihin-kutsutaan-niin-toihin-mennaan/5991086

Ei tasan ylpeys jakaudu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti