Stay! Or don't...

For fresh fruit, go to mattipaasio.com

7.1.2013

Poliittinen teatteri





Lavastus yhdentekevä. Esittäjät yhdentekeviä, kunhan heitä on monta. Toiminta yhdentekevää: näyttelijät voivat röhnöttää sohvalla, valmistaa päivällistä, ruokailla, rakastella, kohentaa kuntoaan, yrittää itsemurhaa, käyttää huumeita, aloittaa alusta, ampua jousella, mitä tahansa. Tärkeintä on, että kaikki hokevat yhtä ja samaa niin kauan kunnes viimeinenkin katsoja on lähtenyt salista.

KAIKKI
Hyvinvointivaltion alasajo.
Hyvinvointivaltion alasajo.
Hyvinvointivaltion alasajo.
Hyvinvointivaltion alasajo.
Hyvinvointivaltion alasajo.
Hyvinvointivaltion alasajo!
Hyvinvointivaltion alasajo.
...

Ja niin edelleen. Vaihtoehtoinen lopetus: esittäjät kyllästyvät kukin vuorollaan hokemaansa ja lähtevät kotiinsa. Katsojat saavat poistua, kun parhaaksi näkevät. Narikkalapulla saa väärän takin. Selitys: "Se takki oli sinua varten mutta vietiin pois, kun sinä istua kökötit etkä tehnyt mitään. Se takki on kadonnut ikiajoiksi. Annettu köyhille lapsille. Hyvää illanjatkoa!"


LOPPU


Huomio! Kohtaus liitetään osaksi näytelmää Lajittele tämä puunhalaaja, kohtaan, jossa Valvoja on saapunut näyttämölle. Muut esittävät yllä kuvatun Valvojalle, joka keskeyttää esityksen sopivassa kohtaa, toteaa: "Ymmärrän. Oikein hyvä. Mä tykkäsin. Mitäs muuta te ootte puuhastelleet." Kohtaus jatkuu kuten kirjoitettu on, Valvoja siis lukee paperista jne.




Tekijä haluaa kiittää innoituksesta - yllä esitetyn fantasian kohteen lisäksi tietenkin - erityisesti Pää kii -yhtyeen kahta jäsentä, jotka esiintyivät omaperäisesti ja hauskasti puoli yhdeksän uutisissa maanantaina 7.1.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti