Stay! Or don't...

For fresh fruit,
go to

13.7.2016

Chingada

Isot puiset kukkaruukut rajasivat anniskelualueen. Joka neljänteen oli kiinnitetty kyltti. Ei koiria, siinä luki. Emme olisi ensimmäisenä hurttia veikanneetkaan, Esa vastasi, mutta kertokaahan. Keitä te sitten oikein olette? Mitä asiaa ajatte? Osaatte hajottaa, hyvä, mutta osaatteko rakentaa? Muistikuva, jos sallitte: Johnny Rotten Ruissalossa 87. Seisoo kermanvärisessä puvussaan lavalla, osoittaa lippua, jossa lukee Anarchy in the UK, ja nauraa.
Jukka nousi, astui rajan yli. Mihin sinä, Esa aloitti, mutta Jukka ei kuunnellut.
Rannassa kyyhötti keltainen puutalo, jotain leikkimökin ja majakan väliltä. Lokki seisoi talon katolla. Se oli huvimaja, Jukka tajusi. Hän istui talon eteen. Aurinko paistoi. Meri gimmelsi. Jenni Vartiainen, oo chingada. Ilman Jenniäkin oli kaunista, saaristolaisidylli melkein keskustassa. Jukka alkoi väsyttää, hän kävi pitkäkseen kädet pään alla tyynynä.
Hän halusi Jennin pois mielestään. Hän mietti, mitä hakisi kirjastosta. Kirjailija kuppatautisen silmin, kirjoittanut vihtahousu itse, Lenin. Esan ääni kuului jostakin kaukaa.
— Syyriassa on sellainen järjestö joka tappaa Isin tyyppejä. Haluan perustaa paikallisen alajaoston. Siellä jengin nimi on valkoinen, täällä tietenkin sinivalkoinen, Porilaisten marssi! Ei, vaan käärinliina.
Olemme äärimmäisen tehokkaita, Jukka ajatteli. Tapamme uhrimme ikävään.
Kun Jukka heräsi, Esa oli kadonnut. Jukka etsi joka paikasta, ravintolan sisältä, vessasta, jopa telakka-alueelta, jonne pääsi pujahtamaan vessan käytävästä mutta venekerhoon kuulumattomilla ei ollut asiaa. Hän yritti soittaa Esalle. Puhelu meni vastaajaan. Jukka seisoi rinteessä ravintolan ja sillan välissä ja tuijotti nurmeenn iskettyä kylttiä. Koirat, siinä luki. Esa oli paennut paikaltaan.


[Tarina alkaa päivityksestä Hyljätyt minisukset.]


... heillä ei ole mitään asiaa. Ainoa asia, joka heistä irtoaa, on eräänlaista sisäpiirin viestinpitoa salakielellä ja jättää kuulijan ulkopuolelle. Paitsi että kuulija jää suosiolla ulkopuolelle, sillä salakieliset viestit käsittelevät aihetta kuinka hankkia kamaa.

-  Gilbert Sorrentino elokuvassa It/ll Be Better Tomorrow
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti