(Inside me, it was...)

1.9.2016

Sanat satuttavat


Uudempi versio 
*** TÄÄLLÄ ***

TAUSTALLA SOI SÄVELTEOS »Lyla». Sen esittää herttainen amerikkalainen perheyritys nimeltä CocoRosie. Laulaja kuulostaa Velvet Undergroundissa huolta herättäneen Nicon heitteille laiminlyödyltä tyttäreltä. Kenraali Juillet myhäilee.
Juillet. Pelle mikä pelle, hellämielinen hölmö. Haukkukaa miksi haluatte. Olen kuullut pahempaakin, usko, paljon pahempaa. Tämän kappaleen kun kuulin olin myyty. Se oli menoa saman tien. Luoti tiesi paikkansa, osui ja upposi. Miksi? Eniten satuttavat sanat, jotka ovat totta. Kuuntele, kuule. Tässä marssii historian saapasrivistö.
Kappale on tuttu lukuisista entistä Jugoslaviaa käsittelevistä radio- ja tv-ohjelmista. Itse kuulin sen jälleen kerran kun taustalla pyöri dokkari Jugoslavian elokuvateollisuudesta. Vitsi on tietysti siinä, niin, no. Kuulet sen itse. »Se ei oo Jugoslavia.»
En olisi kuuna päivänä löytänyt kappaletta ilman uutta avustajaani. Hän on hyvin viehättävä, muistaakseni Bulgariasta kotoisin alkujaan. Annoin neidille tehtävän, hän suoriutui siitä ennätysajassa. Opettipa minut kaupan päälle käyttämään musiikin suoratoistopalvelua. Se on palvelua se.
English version here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti