Stay! Or don't...

For fresh fruit,
go to

19.4.2015

Kitsch al-Shaytan


TIEDÄTTEKÖ MITÄ ON TRANSFERENSSI? Ei transsendenssi tai, Herra paratkoon, mikä lie, seksuaali? Ei, ei ja vielä kerran ei. Miksi luonnonoikut tunkevat nenänsä joka paikkaan, houkuttelevat, Luoja nähköön, lapsia perversioidensa pariin keskellä kirkasta päivää ja katua? Eikö mikään ole enää pyhää? Eikö missään saa olla rauhassa?
Saanen kertoa pienen salaisuuden näin meidän kesken. Minun maassani saat olla rauhassa iljetyksiltä. Eikä tämä ole lupaus – silkka toteamus. Niin kauan kuin Herra on hyvä ja maamme pystyssä, eivät siellä kummajaiset hypi silmille. Jos he johonkin hyppäävät, niin itse kaivamaansa kuoppaan.
Kun taas täällä yksi näistä taudinkantajista pyrki jopa presidentiksi ja melkein valittiin! Olen sanaton.
Hän ei suinkaan ollut. Hän sanoi, että elämme pop-up-kalifaattien kulta-aikaa. Hän luuli olevansa vitsikäs yhdistäessään asiamme ja urbaanin ravintolakulttuurin, vaikka ajatteli kaiken aikaa kultaista suihkua, johon pääsisi illalla “rentoutumaan”.
Se siitä, palaamme aiheeseen myöhemmin illan aikana.


A NOTE FOR THE ENGLISH READER: MOST OF THIS STORY (AND PLENTY OF OTHER STUFF) IS AVAILABLE HERE.


TRANSFERENSSI ON SUOMEKSI TUNTEENSIIRTO. Otetaan esimerkiksi edellä mainittu eläimiin sekaantuja. Hän väitti, että apinassa asui piru, nimesikin lemmikkinsä vanhan vihtahousun mukaan. Olisiko herra taiteilijan ollut aiheellista kurkistaa peiliin? Lainaan nyt toista, samoihin aikoihin elänyttä, vakavasti otettavaa taiteilijaa, joka jättää auttamatta apinankesyttäjän varjoonsa. He olivat kuin aurinko ja kuu! Hän sanoi eläinrääkkääjän urasta... odottakaa hetki.
Derek Jarman sanoi eläinrääkkääjästä, että tämä oli terävä taidehuora, tarinansa Faustin tarina.
Tiedätte kuka Faust oli, hän teki sopimuksen Paholaisen kanssa, lahjaton kun oli ja siitä huolimatta kaipasi kipeästi tiedemaailman hyväksyntää. Tästä oli Jarmanin mukaan kyse myös taidehuoran kohdalla. Kun tämä luomakunnan oka ei kestänyt syyllisyyttä, jota hänen sisäänsä kertyi itse tekemistään valinnoista, synnintunto oli näppärä siirtää apinan niskaan ja rangaista sitten tätä.
Maanne toimii täsmälleen samalla tavoin minun valtiotani kohtaan.
Älkää väittäkö vastaan. Olen nähnyt pääministerinne haastattelun. Hän ilmoittautui hyvin selväsanaisesti mukaan kansainväliseen rintamaan.
Aivan oikein: hän lähti meitä vastaan sotaan.


Repikää siitä. Virkaa tekevällä pääministerillänne on pari päivää aikaa ottaa sanansa takaisin. Sen jälkeen alkaa olla myöhäistä, teille. Menkäämme myönteisen kautta. Elämme jännittäviä aikoja. Tuleeko Arkadianmäeltä joku vaippaa vaihtamaan? Syöttääkö sisäministeri teille nahistuneet eväsleipänsä, juottaa yli jääneet vaalikahvit? Mitä luulette? Välittääkö teistä kukaan tässä maassa?

Kirjoitus on jatkoa "Naarmulle", jonka löydät täältä.
Kokonaisuus on katkelma vihkosesta Haluatko mandariiniksi?, jonka voit hankkia täältä.When I first came to town...


O sweet Jesus 
 This really is the end
 There's always one more town a little further round the bend

  NICK CAVE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti